Information

PRIJS: € 198 000 kosten koper

PRIX: € 198 000 net vendeur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maison Le Way, een « maison de maître »,  ligt aan de rand van Châtel-Chéhéry, een mooi en rustig dorpje van 140 inwoners in het departement Les Ardennes op de grens van de departementen Meuse en Marne, op nog geen 400km van Utrecht of 255km van Brussel en maar 230 km van Parijs voor een dagje shoppen. Châtel-Chéhéry ligt in een streek met prachtige natuur dat nog heerlijk rustig en authentiek Frans is en dicht genoeg bij Nederland/België om daar ook niets van te hoeven missen als je  je hier  (semi-)permanent wilt vestigen. Er is in de wijde omtrek geen industrie en met de enorme bosgebieden is de lucht om in te ademen zeer zuiver. Grote groepen kraanvogels trekken elk jaar pal over het huis over naar het niet ver gelegen Lac du Der. ‘s Nachts bezoeken de vos en de das de tuin en houdt de uil de wacht in de grote boom bij het huis. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Châtel-Chéhéry is tegen een heuvel gebouwd aan de rand van het immense Argonner woud. De bewoners van Châtel-Chéhéry zijn vriendelijk en geïnteresseerd en blij met de komst van de Nederlanders en Belgen, die de in verval geraakte huizen weer opknappen en er een nieuwe bestemming aan geven. Integreren gaat dus vlot en eenvoudig, als je dat wenst natuurlijk. Je behoefte aan privacy wordt hier zonder meer gerespecteerd.

Châtel-Chéhéry heeft een actieve vrijetijdsvereniging met als doel het dorp levendig te houden. Bovendien organiseert de gemeente het jaarlijkse tweedaagse dorpsfeest (fête patrionale) en wordt er tweemaal per jaar een « verre d’amitié » geschonken en op 15 augustus houdt het dorp brocante met ‘s avonds buffet en muziek voor de dorpsbewoners. Driekoningen wordt gevierd met champagne en galet de Roi en een toespraak van de burgemeester over de gebeurtenissen van het afgelopen en de plannen voor het nieuwe jaar. Kortom er is regelmatig wat te beleven in het dorp.  In de zomer kun je gaan zwemmen in het zwembad van de rustige (vis)camping die schuin aan de overkant ligt of in de rivier. Je kunt ook gaan tennissen op de tennisbaan in het dorp die iedereen vrij mag gebruiken. In de buurt liggen de meren Lac du Bairon, Lac Vert en de recreatieplas van Buzancy als je van meer natuurlijk zwemwater houdt. Verder wordt er veel gefietst en gewandeld of uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld de champagnehuizen van Reims, het museum moderne kunst in Metz, de prachtige patriciërshuizen van Nancy, of de ridderspelen in de burcht van Sedan. Golfliefhebbers hebben de keuze uit vier golfterreinen binnen een afstand van 1 uur rijden. Kinderen zullen zeker het Parc Decouverte Argonne met wolven en klimtuig in Olizy-Primat willen bezoeken of het pretpark Bois le Roi bij Saint Menehould. Er zijn eigenlijk te veel mogelijkheden om hier allemaal op te noemen.

Châtel-Chéhéry (en omgeving) is een bedevaartsoord voor Amerikanen en geïnteresseerden in de WOI die de voetsporen van hun held Sgt Alvin York willen volgen. In 1941 is een Hollywoodfilm over zijn leven gemaakt. Zie https://www.youtube.com/watch?v=m1buNVViWHg voor uitleg over de Sgt York Trail in Châtel-Chéhéry. Chatel-Chéhéry

Voor degenen die van rust en vrijheid houden in een prachtig, dunbevolkte omgeving maar eventueel ook een sociaal (frans) leven willen opbouwen, is dit de ideale plek om te wonen. Er is zeer weinig verkeer en de sterrennachten zijn prachtig omdat de straatlantaarns om 10 uur  al uitgaan!

Maison Le Way (1920) is van onder tot boven gerenoveerd met respect voor het oorspronkelijke karakter van het huis. De bijna honderd jaar oude eikenhoutenvloeren en de rode plavuizen in keuken en hal zijn opgeknapt en ook de salon heeft zijn oorspronkelijke glorie weer teruggekregen. Maison Le Way is door zijn vele ramen een heerlijk licht en zonnig huis om in te wonen. Je kunt het huis ook goed verhuren als luxe vakantiewoning of gebruiken als familiehuis, genoeg plek voor iedereen!

Aanvullende informatie over de streek De Argonne zie:

http://www.toerisme-maas.com

http://www.etangs-belval-argonne.be

http://www.argonne.be

http://www.tourisme-argonne.com

 

—–

 

Maison Le Way est située près Châtel-Chéhéry, un jolie petit village de 160 habitants dans l’extrême sud-est des Ardennes, au bord des départements Marne et Meuse (255km de Bruxelles, 230km de Paris).  Il y a une association loisirs active qui organise des activités divers pendant tout l’année, voire www.chatelcafepourtous.worldpress.com. Alors une manière facile de rencontrer les gens du village. Pendant l’été on peut aller nager dans la piscine du camping ou dans les eaux naturel des lacs Bairon, Vert et Buzancy ou aller jouer du tennis dans le village.

Si on aime la nature et le calme dans un environ splendide maison Le Way sera parfait pour vous!

landschap- generaal

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s